Om Mdh Skin

MDH Skin skapades av Dr Dalvi Humzah  med syftet att erbjuda sina patienter en enkel och effektiv hudvårdsserie som passar de flesta hudtyper.

MDH Skin är speciellt anpassad för att passa vanliga människors livsstil. Eftersom många produkter på marknaden innehåller onödiga ingredienser som kan ha negativ påverkan på huden och ta upp viktig plats i produktinnehållet, har MDH Skin-serien utvecklats för att ha så hög andel aktiva ingredienser som möjligt för maximala resultat.

Tills nyligen har MDH Skin enbart varit tillgänglig för Dr. Humzahs egna patienter på hans kliniker i England, men i och med samarbetet med Alleoz Aesthetics, så finns nu möjlighet för oss att erbjuda denna unika hudvårdsserie direkt till DIG.

För att du som kund ska känna att du får stöd och support med dina MDH Skinprodukter, så har vi inlett nära samarbeten med utvalda kliniker runt om i landet. Dessa kliniker har alla genomgått specifika utbildningar och besitter därför den expertiskunskap som gör att de kan svara på alla funderingar som finns, både innan, under och efter användning av produktserien.

Med MDH Skin kan du ge din hud den kärlek den förtjänar, utan att krångla till det.

Linnea Åkerblom, grundare av Alleoz, är utbildad hudterapeut sedan över 20 år och har under åren även utbildat hudterapeuter, sjuksköterskor och läkare inom avancerad hudvård. Det är under dessa år som hon har lagt märke till det stora behovet av en enkel men effektiv hudvårdsserie som är tillgänglig både på klinik och på nätet – utan att kunden för den delen ska tappa tillgång till service och rådgivning från kliniken.

NO FLUFF, JUST PURE SKINCARE!

14 Dagars prova-på tid!

Hög kvalité och positiv feedback gör att vi vågar sticka ut!

Om du upplever att MDH Skin inte uppfyller dina förväntningar och om du efter konsultation hos/på din valda hudvårdsklinik, fortfarande inte är nöjd, så får du pengarna tillbaka av oss.
Vi erbjuder hela 14 dagars prova på tid. Kontakta din klinik så hjälper de dig.

Välj klinik

Linnea Åkerblom

Linnea är grundaren av vårt företag och en erkänd expert inom hudvård och estetik. Hon har ägnat över 20 år åt att förbättra människors hälsa och skönhet. Linnea är utbildad Hud- och Spaterapeut med CIDESCO examen, samt har lång erfarenhet inom utbildning, affärsutveckling och marknadsföring. Hennes passion är att inspirera andra och fungera som ett viktigt bollplank för sina kunder.

Din lösning för optimal hudvård

  • En enkel helhetslösning för optimal hudvård
  • Rengöring baserad på AHA och BHA syror för att milt ta bort döda hudceller
  • Fuktkräm som främjar en långsiktigt mjukgörande effekt
  • Stimulerar kollagenproduktionen
  • Bidrar till en ungdomligare hud

Faq

Om jag rekommenderar produkterna till vänner och de också genomför ett köp. Har ni som många andra något rekommendationsprogram? Ja det har vi.

Vårt rekommendationsprogram fungerar så här:

Om du tidigare har köpt produkter på alleoz.com och sedan tipsar en vän som också gör ett köp på alleoz.com, belönas ni båda med varsin biobiljett som skickas till er via e-post. Detta gäller endast om din vän inte har gjort några tidigare beställningar på alleoz.com. (Första gångs köpare)

Det går att upprepa detta obegränsade antal gånger för att få flera biobiljetter vid varje rekommendation till ny vän.

Efter att din vän har genomfört sitt förstagångsköp, fyller hen i det enkla formuläret så att vi vet vart biobiljetterna ska skickas. Mer detaljerad information finns i formuläret.

Till formuläret
Hur gör jag om jag inte är nöjd med produkterna och vill nyttja ”14 dagars prova-på tid”?

Om du valde en klinik när du köpte MDH Skin-produkter för första gången, har du möjlighet att testa produkterna hemma i 14 dagar.

 

Om du upplever att produkterna inte passar dig, ska du kontakta den klinik du valde vid köpet för att få råd och hjälp om hur produkterna ska användas på bästa sätt och för att förklara effekterna du upplever.

 

Om du fortfarande inte är nöjd, lämnar du tillbaka produkterna till kliniken och får en återbetalning.

 

Återbetalningen kommer att göras via Klarna, som du använde för att betala vid köpet. Det kan ta upp till 7 dagar innan pengarna återbetalas till dig via Klarna.

Hur gör jag om jag fått produkter som blivit transportskadade?

Via kontaktformuläret på sidan ”Kontakta oss” beskriver du på vilket sätt produkterna har blivit transportskadade. När vi har fått in informationen gör vi en bedömning av ärendet, och om reklamationen godkänns, skickar vi nya produkter för de som är skadade. Du kommer att dirigeras vidare till sidan ”Kontakta oss” med hjälp av knappen nedan.

 

Kontaktformulär

 

Vem kontaktar jag vid frågor om produkterna ?

Om det gäller frågor om användandet av dina produkter, kontakta den klinik du valt att ha kontakt med vid ditt köp så hjälper de dig. Du hittar alla kliniker under knappen ”Välj Klinik” längst upp på sidan.

Läs fler FAQ